Møt våre medarbeidere - Thomas Pitz

Vår tyske langtransport-sjåfør Thomas Pitz forelsket seg i Norge og ba en venn om å skaffe han jobb. Idag har han jobbet i Norge i 8 år og ser seg ikke tilbake.

8. april 2019
Av: Thomas Bergstøl

- Ja, jeg kommer fra Tyskland, men som mange andre fra landet mitt ble jeg litt forelsket i Norge. Da jeg kjørte for Schenker mellom Tyskland og Norge for åtte år siden ba jeg en venn om å skaffe meg jobb her i Norge. Det klarte han, og jeg trives skikkelig her nord. Jeg vil ikke tilbake til arbeidslivet i Tyskland, bare på besøk, ler Pitz.

Som lastebilsjåfør - Hva mener du er forskjellen på Norge og Tyskland?

- Vel, så forskjellig er det ikke. I Tyskland er det litt mer politi langs veien, mens her har Statens Vegvesen litt mer kontroller. I Tyskland er det mange motorveier med fire eller seks felt, og her er det mange veier med kun ett felt hver vei. Men det går greit å kjøre i Norge likevel, om det er sommer eller vinter.

- Hvis jeg er i Tyskland på vinteren er det nokså kaos. Hvis det er snø der nede er det mye mer kø og trafikk. Men egentlig, Norge er jo ganske flinke til å få ryddet veiene. Så det er bra.

Hvordan endte du opp i Vennesla Transport?

- Tidligere kjørte jeg som sagt for Schenker i Oslo, så var jeg flere år i Stavanger hvor jeg kjørte for Veøy. Da var jeg også en del i Kristiansand. Så bød det seg en mulighet her, og jeg begynte i November ifjor høst.

- Jeg trives veldig bra her, og får sett mye av Norge siden jeg kjører på dagtid. Kollegene min er gode, og alle aksepterer meg for den jeg er.

Hvilke ruter kjører du mest av?

- Den siste tiden har det vært mye på vestlandet, Stavanger, Bergen, Haugesund, men jeg kan kjøre overalt. Jeg var også en tur til Tyskland for VT i januar. Det var en fin tur, og min første tur med lastebil til Tyskland på litt over 8 år.

Helt til sist, hva er din favoritt-rasteplass?

- Hehe, det har jeg faktisk ikke, for meg er det viktigste at stoppet har en toalett og en dusj. Jeg har en kjøleboks i bilen, så det er ikke så ofte jeg spiser på bensinstasjon, hehe.