Møt våre medarbeidere - Line Grundetjern

- Transportbransjen trenger flere kvinnelige medarbeidere!

19. may 2019
Av: Thomas Bergstøl

Som nyutdannet student på jobbjakt var Line Grundetjern usikker på hvilken karrierevei hun skulle ta fatt på. Helt til det dukket opp en mulighet i transportbransjen.

- Jeg fikk tips om å søke på en ledig stilling i Vennesla Transport, som ville ha en person til å ta seg av regnskaps- og økonomioppgaver. Jeg hadde vel ingen forhåpninger, siden jeg tross alt kom rett fra UiA og manglet erfaring. Men jeg slang inn en søknad, og plutselig hadde jeg fått jobben.

Overgangen fra teori på UiA til praksis i et transportselskap ble brå.

- Fra dag en var læringskurven i hverdagen utrolig bratt, og det var nesten et sjokk å oppleve forskjellen fra skolebenken til det ansvaret jeg nå satt med. Men etter en svært hektisk oppstart kom jeg mer inn i det etterhvert.

Trives med ansvar

Fra å ha aleneansvar for økonomifunksjonene har Line idag hovedansvar for funksjoner som alt av ajourføring, registrering, kredittoppfølging, transportskader, inngående fakturaer og annet forefallende.

- Det er ikke så mye standard-pakking her kan du si, det er en uforutsigbar og spennende hverdag. Det er nok av utfordringer å ta tak i!

Idag er det følelsen av å ha ansvar og muligheten til å kunne ha innflytelse i et tett team som er noe av det hun trives aller best med i jobben.

- Fra jeg startet tilbake i desember 2015 har jeg lært utrolig mye, og jeg har samtidig fått lov til å utvikle meg i et selskap hvor det skjer mye og er stor utvikling.

- Jeg har fått fritt spillerom til å ha innflytelse på systemer og hvordan vi skal gjøre ting, så for min del har det vært veldig lærerikt. Vi er ikke større enn at alle vi som jobber her har noe vi skulle sagt, og det motiverer.

Flere kvinner

Hun oppfordrer også flere kvinner til å søke seg til transportbransjen.

- Denne bransjen trenger flere kvinner, det mener jeg helt klart, transportbransjen er jo veldig mannsdominert.