Månedens Sjåfør - Jan Henning Gundersen

Jan Henning Gundersen er nylig kronet VT-mester i presisjonskjøring, tar utbygging av E39 med stoisk ro og anbefaler en perle av en rasteplass på Aksdal.

26. juni 2018
Av: Thomas Bergstøl

Hei Jan Henning! Står til?

Jo, bare bra!

Hvor lenge har du vært i VT?

Siste jeg sjekka var det vel 12 år tror jeg? Jeg begynte å kjøre bil i `99, hvor jeg først startet i Veøy Sør. Her var jeg frem til 2006, da jeg gikk over til Vennesla Transport, og har vært her siden. En kanon arbeidsplass og mange hyggelige kolleger, også de man ikke treffer så ofte.

Hvilke ruter kjører du?

Nå kjører jeg faste lass fra Elkem til havna, 20 og 40 fots containere av Elkems produkter som skal til alle mulige plasser i verden. Tidligere kjørte jeg til Oslo og Bergen, men med en toårig sønn hjemme og ugunstige arbeidstider natt og kveld så passet det bedre å kjøre lokalt. VT la det fint til rette for meg, helt topp. 

Kan du trekke frem noen artige opplevelser du har hatt langs veien?

Det blir jo mye. Det artigste syntes jeg rett og slett er hvordan man selv kan styre og legge opp arbeidshverdagen. Man blir sin egen sjef langs veien, det syns jeg er deilig. Det var jo ikke akkurat en artig opplevelse, men jeg var også veldig nær å få en i fronten ved Lyngdal en gang. Heldigvis gikk det bra.

Det siste er at du kan kalle deg VT-mester i presisjonskjøring?

Haha, ja, av de 17 som var med tror jeg? Men det er hyggelig. Konkurranseinstinktet tok meg, og siden jeg startet sist kunne jeg studere hvordan de andre kjørte. Så jeg hadde en liten fordel. Men når seieren var et faktum kom det et lite brøl. Som fotballsupporter og glad i Start har jeg erfaring med det, hehe.   

Av rutene du har kjørt – har du en rasteplass du vil anbefale?

Jeg pleide å stoppe fast på rasteplassen og Shell-stasjonen på Aksdal utenfor Haugesund. Her var det hyggelig betjening vi sjåførene ble kjent med, og stasjonen har eget sjåførrom med dusj og sofa. Her er det lett å slappe av – anbefales!

Til sist, hva tenker du om utbyggingen av E39 og Gartnerløkka?

Det tenker jeg ikke mye på faktisk. Jeg tar det som det kommer, og om det skulle bli dager og perioder med kø så er ikke det noe jeg kan gjøre noe med. Og det jeg ikke kan gjøre noe med er ikke noe som skal få ødelegge hverdagen min, tenker jeg. 

Amen (red. anm.)