Oddmund Aga, forretningsutvikler i VT, ønsker å øke selskapets fokus på container-transport.

Satser på container-transport

Foreløpige estimater tilsier at Vennesla Transport skal doble kapasiteten på container-transport iløpet av 2019. Nysatsingen skal komme import og eksport-aktører på sørlandet til gode.

24. september 2018
Av: Thomas Bergstøl

- Vi ser at det er behov i markedet for flere aktører som kan tilby container-transport. Denne muligheten ønsker vi som transportselskap å gripe, og målet er at vi kan doble tilbudet vårt i markedet iløpet av 2019, forteller Oddmund Aga, ansvarlig for forretningsutvikling og salg i VT.

Nysatsingen innebærer at VT skal kunne frakte flere typer containere. Idag er de mest brukte containertypene 20-fotere, 40-fotere og 45-fotere, hvor førstnevnte gjerne kalles for en «TEU».

- I 2019 satser vi på å kunne tilby markedet en kapasitet på opptil 4000 TEU`s, mot et estimert tall i 2018 på rundt 2200, sier Aga.

Et strømlinjeformet transporttilbud

Målet er at det nye transporttilbudet kan gi kunder en enklere hverdag.

- Ved at vi nå kan kombinere en økt kapasitet på container-transport sammen med tradisjonelle transporttjenester gir vi kunden færre aktører i hverdagen å forholde seg til. Dette er verdifullt, mener Aga.

Tanken er også at markedet skal tilbys et bedre og mer strømlinjeformet transporttilbud.

- Satsingen gjør at vi fremover kan tilby en transportpakke som vil dekke hele kundens næringskjede, både fra havn til kunde, og fra kunde til sluttbruker. Dermed dekker vi også hele landtransportbehovet i Norge, fortsetter han.

Tilbyr full integrasjon og sporing

Aga forteller at bestilling av containere skal være så enkelt som mulig for kundene. 

- Ved behov kan man enkelt bestille en container-transport via hjemmesiden vår, eller ta en kjapp telefon til våre meglere. Bestillere får selvsagt full integrasjon mot egne frakt-systemer og full sporing av forsendelsen, fortsetter han.

Container-tjenestene skal også skreddersys etter behovene til aktører innen segmentene industri, shipping, eksport og import. Her vil VT benytte seg av erfaringene fra siste års samarbeid med Elkem.

- Iløpet av det siste året har vi håndtert all container-transport mellom fabrikk og havn for Elkem. Dette har gitt oss gode erfaringer, som vil komme nye og eksisterende kunder til gode.

Gir resultater

Satsingen har allerede nå begynt å bære frukter for VT, som har merket at eksisterende kunder velger å benytte seg av container-tjenestene.

- Vi har for eksempel sett at kunder som handler containere via oss, også velger å benytte oss på andre transporttjenester. Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra markedet på at de er fornøyd med dette, fortsetter han.

- Det eneste transporttilbudet til VT nå egentlig mangler er selve shippingen, avslutter Aga.