SISTE: Får Fair Transport-sertifisering

Langvarig og målrettet arbeid med kvalitetsforbedring og profesjonalisering gir resultater for Vennesla Transport. Selskapet blir nå en sertifisert Fair Transport-aktør.

1. august 2018
Av: Thomas Bergstøl

I formiddag mottok VT diplom fra NLF som bevis på at selskapet nå oppfyller kravene til Fair Transport-sertifiserte transportører.

Formålet til Fair Transport-arbeidet er å motvirke utfordringene man finner rundt dagens transportbransje, som skjeve konkurranseforhold, organisert kriminalitet, sosial dumping, samt å fremme trafikksikker og miljøvennlig kjøring langs veien.

Driftsleder personell Leif Erklev i Vennesla Transport er godt fornøyd med milepælen.

- Vi er selvsagt veldig fornøyd med dette, og det er utrolig motiverende å få en bekreftelse på at arbeidet vi har lagt ned bærer frukter. Fair Transport er svært viktig for oss, forteller han.

Trygghet for kunder

Sertifiseringen gjør at Vennesla Transport kan dokumentere overfor transportkjøpere at selskapet overholder krav til miljøvennlig, trafikksikker og sosialt ansvarlig transport.

- Dette blir en trygghet for kundene våre. Fremover vil det bli enda større fokus på innkjøpernes ansvar ved transportkjøp, og da vil det også bli et større fokus på å benytte seg av leverandører som kan dokumentere at tjenestene deres oppfyller lovmessige krav, fortsetter Erklev. 

Årlig revisjon

NLF på sin side er også glad for å kunne sertifisere selskapet, og mener det blir spennende å følge VT fremover.

- Siden overgangen fra transportsentral til AS har VT jobbet systematisk med å få på plass gode systemer og rutiner for blant annet sjåføroppfølging og HMS-håndtering. Nå mener vi selskapet har kommet så langt at de oppfyller de totale kravene til sertifisering, forteller prosjektansvarlig i NLF Jens Olaf Rud.

Ifølge Rud blir sertifiseringen gjenstand for årlig revisjon, slik at transportkjøperne skal være trygge på at kvalitetskravene opprettholdes over tid.

- Jeg tror vi bare har sett starten på viktigheten av Fair Transport, og vi er stolte av å kunne ta sertifiseringen med oss i vårt videre arbeid fremover, avslutter Erklev. 

 

VT har tidligere skrevet artikler med Fair Transport som tema:

Les mer: Fair Transport og arbeidet for en trafikksikker, miljøvennlig og sosialt ansvarlig transportbransje

Les mer: Fokus på transportkjøpers ansvar

Ønsker du å vite mer om Fair Transport?

Besøk gjerne tema-nettsidene til NLF her.