Kursholder Stig Lillesund i Learn Trafikkskole instruerer lydhøre sjåfører. Foto: Thomas Bergstøl

Eksplosivt fokus hos Vennesla Transport

Vennesla Transport øker kapasiteten på Klasse-1 godkjente sjåfører for å møte forventet vekst innen frakt av høyeksplosiver.

19. november 2018
Av: Thomas Bergstøl

Med klasse-1 sertifisering menes sertifisering for alle typer transportoppdrag som innebærer frakt av høyeksplosive stoffer, som dynamitt og TNT. Iløpet av helgen fikk 10 nye sjåfører hos Vennesla Transport gjennomført Klasse-1 sertifisering hos Learn på Rige.

Trafikklærer Stig Lillesund i Learn rapporterer om en engasjert sjåførgjeng fra VT.

- Det viktigste de har lært i helgen er å orientere seg i ADR-boken. Dette er sjåførenes bibel, forteller han, før han legger til:

- Sjåførene har virkelig stått på gjennom helgen!

Forventer vekst

For Vennesla Transport kommer sertifiseringene som følge av en forventet vekst innen frakt av eksplosiver. 

- Vi ser at det er store muligheter for at vi kan få økt aktivitet innen frakt av høyeksplosiver og annen ADR- transport i 2019, forteller Oddmund Aga, forretningsutvikler i VT.

- Dette blir helt klart et satsingsområde for oss fremover, fortsetter han. 

Aga påpeker samtidig at det et internt mål om at samtlige av sjåførene i VT skal ha Klasse 1-godkjennelse, uavhengig av hvilke fraktoppdrag de vanligvis påtar seg.

- Klasse 1-godkjennelse, sammen med ADR-kurs, skal være en standard hos oss, bemerker han.

Flere EX3-godkjente kjøretøy

Satsingen på frakt av høyeksplosiver innebærer at VT også skal øke kapasiteten på EX3-kjøretøy ytterligere. Med EX3-kjøretøy menes kjøretøy som er sertifisert for frakt av slikt materiell.

- I disse dager får vi levert flere ny kjøretøy, sammen med en del termotraller. Dette vil komme satsingen vår til gode og sørge for at vi kan gi markedet kvalitet på tjenestene våre, avslutter Aga.

 

Om du eller ditt selskap har behov for støtte til frakt av høyeksplosiver og tilsvarende materiell - ta gjerne kontakt med oss her for et godt frakttilbud.

Se ellers flere bilder fra kurshelgen her!